Sokkenwol

  • Het verschil tussen sokkenwol en wol of andere garens

Het belangrijkste verschil tussen wol en sokkenwol ligt in een toevoeging die ervoor zorgt dat sokkenwol slijtvaster is dan gewone wol.

Deze toevoeging is meestal nylon of polyamide. 

Op de garenwikkel staat vermeld in welke verhouding wol en polyamide verwerkt zijn. 

Bijvoorbeeld: 75 % wol - 25 % polyamide of 80 % wol - 20 % polyamide

  • Superwash

Sokkenwol is vaak behandeld met superwash. Dit heeft 1 groot voordeel: zo kan je de sokken makkelijk wassen in de machine zonder dat deze krimpen of vervilten.

  • Alle kleuren van de regenboog

Sokkenwol wordt aangeboden in knotjes van 50g of 100g.  Er zijn unicolour en multicolour knotten.  De multicolour knotten zijn ontzettend fijn om mee te breien of haken. Het geheim zit in het kleurverloop ervan. Zo heb je " selfstriping " garen, hier kan je 2 identieke sokken mee breien maar ook heel verrassende sjaals, truitjes en cardigans mee haken.  Een selfstriping garen is een veilige keuze als beginner. 

  • Wereld van sokkenwol

Met sokkenwol maak je meer dan sokken alleen! Het garen is zo basic dat je een hele garderobe uit het garen kan toveren.

Denk hierbij aan mutsen, dassen, polswarmers, wanten, truitjes en cardigans. Omwille van zijn samenstelling is het uiterst geschikt om baby en kinderspullen  mee te maken. En het garen mag in de machine wat ook een ongelooflijk tijdsvoordeel oplevert.

Het garen is niet enkel verkrijgbaar in een 4 draadstwijning( naald 2 - 3 mm), maar ook in 6 draads- ( naald 4 - 5 mm) en 8 draadstwijning( naald 6 - 7 mm).

Dit maakt het eens zo makkelijk om kledingstukken, dekens of knuffels te maken. 

Wist je dat sokkenwol mijn favoriete materiaal is ?

Zowel om te haken als breien! 

Word lid van de facebookgroep Happy Yarnday en ontdek hoe sokkenwol de basis van je garderobe kan zijn! 

 

 

Klanten over Wereld van Sophie

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2017 - 2022 Wereldvansophie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel