Borgo de Pazzi

 

Borgo de Pazzi onderscheidt zich door het aanbieden van unieke (biologische) natuurlijke garens. Gea is mooie voorbeeld van deze biologische garens. Biologische garens zijn bijzonder omdat er geen enkele manier van verven aan te pas komt en er dus geen schade aan het milieu wordt berokkend.

De garens van deze collectie zijn niet behandeld of bewerkt. Ze zijn alleen gewassen, waarbij geen chemische processen zijn gebruikt in het productieproces. Het originele karakter van de vezels is zo bewaard gebleven. De garens hebben daardoor meer volume en zijn zachter dan de producten die elders te koop zijn op de wolmarkt. Mits de juiste wasinstructies worden gevolgd, zullen deze garens altijd hun mooie eigenschappen behouden.

De natuurlijke kleuren komen voort uit een zorgvuldige selectie van  verschillende kleuren vachten. De garens die hieruit ontstaanzijn het resultaat van het gevarieerde aanbod uit de natuur. Doordat de geur van de lanoline nog aanwezig is, weten we dat degarens daadwerkelijk niet behandeld zijn. De kleuren van deze 100% natuurlijke garens (Bio, Naturalia, Gea) variëren van wit tot donker bruin (wat de kleur is van het “zwarte schaap”), terwijl Paco en Alpaca baby de natuurlijke teinten hebben van de alpaca’s waarvan de vachten een grotere verscheidenheid in kleur hebben. De belangrijkste kenmerken van de garens zijn dat ze goed te verwerken zijn en zich uitstekend lenen voor het vasthouden van warmte (dit geldt met name voor de merino en alpaca garens).

Deze natuurlijke garens zijn ook zeer geschikt voor buiten kleding zoals jassen, vanwege de vocht regulerende eigenschappen. Zelfs als het kledingstuk nat is blijft het lichaam haar warmte behouden. Een ander belangrijk aspect is dat de garens anti-bacterieel en anti-allergisch zijn.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wereld van Sophie

Brouwerijstraat 15

4501 CM Oostburg

Openingstijden

wo: 10u- 17u

do: 10 u - 17u

vr: 13- 17 u

za: 10 - 16u 

We bezorgen op dinsdag en vrijdagochtend ook aan huis

© 2017 - 2021 Wereldvansophie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel